Mutlaka İzlemeniz Gereken 3 TRT Yapımı Belgesel

Mutlaka İzlemeniz Gereken 3 TRT Yapımı Belgesel

Türkiye’nin sayılı televizyon kanallarından olan TRT Belgesel, yayınladığı belgeseller sayesinde fazlasıyla takdir ediliyor.

Tarih, bilim, sanat, sağlık ve daha birçok konuda, onlarca farklı kaliteli içeriğe sahip olan TRT Belgesel’in herhangi bir belgeselini izlemeye kalktığınızda kararsızlığa düşmeniz de fazlasıyla olası. Bu yazımızda kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğimiz 3 TRT yapımı belgeseli okuyarak kafa karışıklığından kurtulabilirsiniz.

Savaşın Efsaneleri

Sadece TRT Belgesel’in değil, Türk belgesel tarihinin de en iyi belgesel serilerinden biri sayılabilecek Savaşın Efsaneleri belgesel serisine, listemizin başında yer verdik. Yapımcılığını Bekir Yusuf Açıksöz’ün üstlendiği seri, isminden de anlaşılacağı üzere tarih ve savaş konulu bir belgesel. Her bölümünde farklı bir savaşın işlendiği seride çok farklı öğretici teknik ve materyale başvuruluyor. Savaşlar, yöneticiler, dönemler ve milletler hakkında bilgi vermesinin yanı sıra uygulamalı gösterimlere de başvurularak anlatılan savaşın tam olarak izleyicinin gözünde canlanmasına olanak sağlanıyor. Savaşın Efsaneleri’ni izleyerek bir an için kendinizi Sultan Alparslan’la Malazgirt’te, Attila ile Avrupa’nın derinliklerinde, Celalettin Harzemşah’la İndus Irmağı’nın boylarında ve hatta Vikinglerle beraber Avrupa seferinde bulabilirsiniz.

Zaman Makinası

Çok bilinmemesine karşın TRT Belgesel’in sayılı yapımlarından biri de Zaman Makinası’dır. Yenal Orman’ın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı belgesel serisinin on farklı bölümünde, günümüzde yaşadığımız Anadolu topraklarının sırlarını keşfedebilirsiniz. “Günümüz dünyası tam anlamıyla bu coğrafyada şekillendi” düsturuyla önümüze gelen serinin bir bölümünde ilk yerleşkeleri tanırken, başka bir bölümünde ilk madencilik faaliyetlerine şahit olmanız mümkün. Zaman Makinası’nı, diğer tarih belgesellerinden ayıran şeyse bir arkeolog olan Yenal Orman’ın sadece tarih anlatıcılığına bağlı kalmayarak tarihi olayların yaşanmasındaki fizik, kimya, biyoloji, coğrafya gibi etkenleri de farklı deneylerle önümüze sunmasıdır.

Doğadaki İnsan

Televizyon izleyenlerin en azından bir kez denk gelmiş olabileceği Doğadaki İnsan belgeseliyse, mutlaka izlemeniz gereken bir başka seri. Doğa Bilimci Serdar Kılıç tarafından sunulan ve yüzü geçkin bölümü olan seri, bizleri şehirdeki hayatlarımızdan alarak ormanlara, yaylalara, ırmaklara doğru götürüyor. Serdar Kılıç’ın doğada yaşamanın püf noktalarını vermesinin yanı sıra yaptığı konuşmalarla da toplum olarak doğadan uzaklaşmamızın nelere mâl olabileceğini ve ne tür zevkleri kaçırdığımızı ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.